ГоловнаСуспільствоЖиття

Учасників бійки з поліцією в Черкасах суд відправив під домашній арешт

Запобіжний захід обрано Антону Братку і Дмитру Кухарчуку.

Соснівський районний суд Черкас обрав запобіжний захід двом підозрюваним в організації сутичок з поліцією в Черкасах 9 березня.

Представнику "Національного корпусу" Антону Братку суд призначив домашній арешт у нічний час. Дмитра Кухарчука суд відправив під цілодобовий домашній арешт.

11 березня обом членам партії повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України (масові заворушення). Одному з них також вручено підозру за ч. 2 ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" і її бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали троє поліцейських.

Увечері цього самого дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка. Постраждали 22 поліцейських.

Націоналісти вийшли на протест з вимогою "відрубати руки Гладковському" і покарати фігурантів журналістського розслідування Bihus.info про розкрадання в "Укроборонпромі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram