ГоловнаСуспільствоПодії

НАБУ ще до виходу програми Bihus.info почало розслідувати можливі незаконні дії співробітників, - Ситник

Директор Бюро запевнив у всебічному сприянні слідчим ДБР.

НАБУ ще до виходу програми Bihus.info почало розслідувати можливі незаконні дії співробітників, - Ситник
Артем Сытник
Фото: стоп-кадр

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Управління внутрішнього контролю НАБУ ще до виходу розслідування Bihus.info почало розслідування за фактами можливих незаконних дій співробітників.

Про це повідомила прес-служба НАБУ у Фейсбуці.

"Зараз службове розслідування триває", - йдеться в повідомленні.

Також в Бюро запевнили у всебічному сприянні слідчим Державного бюро розслідувань в проведенні розпочатого ними розслідування.

Нагадаємо, в лютому розгорівся скандал навколо "Укроборонпрому" і "Оптімумспецдеталі". Журналісти Bihus.info повідомили, що державні оборонні заводи закуповували для військової техніки деталі з Росії. Запчастини завозилися контрабандою, їх якість не перевірялася, і іноді в Україну потрапляв звичайний металобрухт. Контрабанду відмивали через фірми-прокладки, які перебували під контролем осіб, наближених до "Укроборонпрому". Прибуток дерибанився між учасниками схеми.

Основними фігурантами розслідування є власник компанії "Оптімумспецдеталь" Андрій Рогоза і його бізнес-партнери Віталій Жуков та ігор Гладковський, син першого заступника голови РНБО Олега Гладковського. Поки що з усієї трійки затриманий тільки Рогоза. Він перебуває під судом у справі про шахрайство, не пов'язаній з "Оптімумспецдеталлю", і нещодавно отримав нову підозру в несплаті податків. Другий фігурант - Жуков - не має статусу, наразі він просто знайомий Рогози, який вивів його на Ігоря Гладковського.

Ігор Гладковський називає це розслідування фейком, але, незважаючи на це, його батько був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО.

У фінальній частині журналістського розслідування йдеться, що фігуранти оборонного скандалу, пов'язаного з компанією "Оптімумспецдеталь" ("Оптіма"), роками "домовлялися" з Державною фіскальною службою, Службою безпеки України, військовою прокуратурою і навіть Національним антикорупційним бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram