ГоловнаСуспільствоЖиття

ДБР затримало чиновника ДержНС під час отримання 260 тис. гривень хабара

В отриманні неправомірної вигоди викрито фахівця пожежно-рятувальної частини.

ДБР затримало чиновника ДержНС під час отримання 260 тис. гривень хабара
Фото: dbr.gov.ua

У Запорізькій області слідчі Державного бюро розслідувань затримали співробітника Головного управління Держслужби з питань надзвичайних ситуацій під час отримання 260 тис. гривень хабара.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Зазначається, що в отриманні неправомірної вигоди викрито фахівця відділення цивільного захисту Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДержНС області. За 280 тис. гривень чиновник обіцяв керівнику підприємства не перешкоджати у здійсненні господарської діяльності у сфері пожежної безпеки.

Після отримання другої частини суми в розмірі 260 тис. гривень його, а також представника комерційної структури, затримали слідчі ДБР за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру.

Фото: dbr.gov.ua

Фото: dbr.gov.ua

У разі доведення провини, їм загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, минулого року ДержНС провела позапланові перевірки торгово-розважальних центрів, лікарень, шкіл, дитсадків та інших об'єктів масового перебування людей. Керівники 97% перевірених об'єктів були притягнуті до адміністративної відповідальності, ДержНС подала 913 позовів на закриття об'єктів через невиконання норм пожежної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram