ГоловнаСуспільствоЖиття

Вітер виніс із вікон Апеляційного суду Києва лише копії архівних справ, - прес-служба

Жодної кримінальної і цивільної справи не втрачено.

Вітер виніс із вікон Апеляційного суду Києва лише копії архівних справ, - прес-служба
Апелляционный суд Киева
Фото: LB.ua

У понеділок, 11 березня, з вікон Київського апеляційного суду сильним поривом вітру винесло частину архівних матеріалів.

Про це повідомляють на сайті суду.

"11 березня в місті Києві та області було оголошено штормове попередження із зазначенням II (оранжевого) рівня небезпеки. В результаті погіршення погодних умов, через шквальні пориви вітру в будівлі Київського апеляційного суду було істотно пошкоджено вікна і частину фасаду будівлі", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що з приміщення архівного сховища поривом вітру було винесло частину копій матеріалів щодо визначення підсудності цивільних справ, відібраних для подальшого знищення у зв'язку із закінченням строків зберігання.

"Жодної кримінальної і цивільної справи Київського апеляційного суду не втрачено", - підкреслили в прес-службі суду.

"Надалі просимо представників засобів масової інформації звертатися до офіційних джерел і утримуватися від надання суспільству недостовірних даних. У той самий час колектив суду висловлює подяку тим громадянам, які не залишилися байдужими і допомогли зібрати архівні копії", - додали в суді.

Нагадаємо, за минулу добу через шквальний вітер і через спрацювання захисту ЛЕП залишилися без електрики 537 населених пунктів у 15 областях.

У результаті падіння дерев і пошкодження дахів будівель постраждали люди, зафіксовано два смертельні випадки - в м. Коростишів через падіння покрівлі торгового центру загинула жінка, ще одна людина померла в м. Хмільник у результаті падіння дерева. травми отримали двоє дітей у Миколаєві через падіння дерева на маршрутку і в Одесі.

Протягом доби підрозділи ДСНС прибрали понад 160 повалених дерев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram