ГоловнаСуспільствоПодії

Штормовий вітер повалив вежу мобільного зв'язку і перекрив залізничні колії

Пориви вітру триватимуть у 7 областях України до кінця доби.

Штормовий вітер повалив вежу мобільного зв'язку і перекрив залізничні колії
Последствия ураганного ветра в Киеве
Фото: Вечірній Київ

У Вінницькій області сильний вітер зніс на залізничні колії частину металевої покрівлі, внаслідок чого були затримані три пасажирські потяги. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Інцидент стався близько 10:30 ранку. Сильний порив вітру зірвав дах з приватного підприємства і переніс шматок металу 10х15 метрів на залізничні колії. Уламки перекрили і парну, і непарну колію на перегоні Попелюхи-Рудниця. Крім того, покрівля обірвала лінії електропередач у шести прольотах контактної мережі.

На відновлення руху поїздів знадобилося близько години, з графіка вибилися поїзди №6252 Одеса - Вапнярка (38 хвилин), №107 Ужгород - Одеса (44 хвилини), №65 Москва - Кишинів (30 хвилин)".

Обірвані дроти високовольтної лінії електропередач впали на трасу
Обірвані дроти високовольтної лінії електропередач впали на трасу

Крім того, в Чернівецькій області біля пункту пропуску "Порубне" сильний вітер обірвав дроти високовольтної лінії, які впали на проїжджу частину. Через це рух на ділянці міжнародної траси заблоковано, пише "Укрінформ".

В Южноукраїнську вітер зламав телекомунікаційних вежу оператора мобільного зв'язку, відео падіння вежі опублікували очевидці.

Падіння будівельного крана без жертв, спровоковане сильним вітром, сталося 11 березня на вул. Привокзальній у Луцьку. Про це повідомило агентство "Українські новини" з посиланням на представника забудовника.

"Ніхто не постраждав, дотримувалися всіх правил техніки безпеки", - сказав він. За його словами, причиною падіння крана став сильний вітер. Зараз тривають роботи з демонтажу крана.

Нагадаємо, раніше сьогодні сильний вітер повалив ялинку біля будівлі Верховної Ради, а в Коростишеві зірвана вітром покрівля вбила жінку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram