ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінрегіон розробить проекти для дообладнання шкіл теплими туалетами, - Гриневич

У цих проектах буде враховуватися і величина шкіл, і їхні технічні умови.

Мінрегіон розробить проекти для дообладнання шкіл теплими туалетами, - Гриневич
Лилия Гриневич
Фото: Владислав Мусиенко

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України має намір розробити типові проекти для дообладнання шкіл внутрішніми вбиральнями.

Про це повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки.

Так, зокрема, Волинська область 2019 року планує дооблаштувати 43 школи внутрішніми туалетами, на це держава виділила 267,3 млн гривень у країні загалом, а для Волині - 16,9 млн гривень. Про це йшлося під час зустрічі Гриневич і голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка.

Міністр зазначила, що зустрілася із заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Левом Парцхаладзе, з яким домовилася про розробку окремих технологічних рішень для ефективної реалізації цього проекту.

"Ми знаємо про цю проблему, дуже багато нюансів технологічних рішень. Саме тому ми домовилися з Мінрегіоном, що вони розроблять типові проекти для дообладнання шкіл внутрішніми вбиральнями. У цих проектах буде враховуватися і величина шкіл, і їхні технічні умови. Це повинно допомогти пошуку оптимальних рішень", - сказала Гриневич.

Нагадаємо, раніше прем'єр Володимир Гройсман наказав забезпечити теплими туалетами всі школи до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram