ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано двох організаторів бійки з поліцією в Черкасах (оновлено)

Нацкорпус заявляє про зникнення п'ятьох активістів.

Затримано двох організаторів бійки з поліцією в Черкасах (оновлено)
Двоих организаторов драки с полицией в Черкассах задержали
Фото: скриншот из видео

Правоохоронці затримали двох підозрюваних в організації зіткнень з поліцією в Черкасах 9 березня. Про це повідомляється на сайті МВС.

"За фактом подій на площі Дружби народів у Черкасах затримали двох найбільш активних осіб, підозрюваних в організації громадян для вчинення хуліганських дій та завдання тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Представник Черкаського Нацкорпусу Костянтин Мірошниченко уточнив у Facebook, що поліція затримала голову черкаської обласної організації партії Дмитра Кухарчука, Євгена Свиридова "та інших активістів Нацкорпусу".

Вирішується питання про оголошення затриманим підозри у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Оновлення. Нацкорпус заявляє про зникнення п'ятьох активістів.

"Поки що невідомо про місце перебування 5-х активістів нашого Руху. Поліція повідомляє лише про двох затриманих. Інші пропали безвісти. Близькі пишуть заяви про зникнення", - йдеться в повідомленні руху у фейсбуці.

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" та її бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали троє поліцейських.

Увечері цього самого дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка. Постраждали 22 поліцейських.

Націоналісти вийшли на протест з вимогою "відрубати руки Гладковському" і покарати фігурантів журналістського розслідування Bihus.info про розкрадання в "Укроборонпромі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram