ГоловнаСуспільствоПодії

Проти учасників бійки з поліцією в Черкасах відкрито кримінальну справу за двома статтями (оновлено)

За уточненими даними, постраждали 22 поліцейських.

Проти учасників бійки з поліцією в Черкасах відкрито кримінальну справу за двома статтями (оновлено)
Против участников драки с полицией в Черкассах открыто уголовное производство
Фото: npu.gov.ua

Поліція відкрила кримінальне провадження проти активістів "Національного корпусу" та "Національних дружин", які влаштували бійку з правоохоронцями в Черкасах 9 березня. Про це повідомили на сайті відомства.

"Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу - за насильство щодо працівника правоохоронного органу і за хуліганство", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті бійки постраждали 15 поліцейських, а не 7, як повідомлялося раніше. Серед постраждалих начальник ГУ НП в Черкаській області полковник Валерій Лютий.

Оновлення 12:30. В результаті сутичок між націоналістами і поліцейськими в Черкасах, станом на ранок неділі, 10 березня, з різними травмами в медустанови звернулися 22 співробітники поліції. Про це повідомляється на сайті МВС.

"Станом на 10:00 ранку до лікарні звернулися 22 працівники поліції, які отримали травми в результаті зіткнень", - йдеться в повідомленні.

Дев'ятнадцять з них госпіталізовані, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" та її бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби.

Під час бійки постраждали двоє поліцейських.

Увечері цього самого дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах під час спроби заблокувати кортеж президента Петра Порошенка.

Націоналісти вийшли на протест з вимогою "відрубати руки Гладковському" і покарати фігурантів журналістського розслідування Bihus.info про розкрадання в "Укроборонпромі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram