ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ висловило надію на дотримання нового перемир'я на Донбасі

Апакан і Сайдік закликали до дотримання Мінських угод.

ОБСЄ висловило надію на дотримання нового перемир'я на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан і спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік вітали прийняте на засіданні ТКГ в четвер рішення про припинення вогню на сході України.

Заяву ОБСЄ цитує агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми щиро вітаємо відновлення угоди про припинення вогню, прийнятої Тристоронньою контактною групою. Вона набула чинності о 00:01 (за київським часом) 8 березня 2019 року, що збіглося з Міжнародним жіночим днем. Ми закликаємо до повного дотримання режиму припинення вогню, передбаченого угодою, далеко не тільки в це свято і сподіваємося, що це принесе користь не тільки всім жінкам, а й всьому населенню України", - йдеться у зверненні представників ОБСЄ.

Апакан і Сайдік закликали сторони конфлікту повернутися до дотримання Мінських угод і вжити необхідних заходів для забезпечення стійкого і довгострокового припинення вогню.

Нагадаємо, що на засіданні підгрупи з безпеки ТКГ в четвер була досягнута Домовленість про перемир'я з півночі 8 березня.

Однак заява від всієї ТКГ не була підписана через відсутність представника РФ Бориса Гризлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram