ГоловнаСуспільствоВійна

У бойових діях на Донбасі взяли участь понад 7 тисяч жінок

166 з них були удостоєні вищих державних нагород, в тому числі п'ять - посмертно.

З початку військових дій на Донбасі статус учасника бойових дій отримали понад 7 тис. жінки - військовослужбовців і працівників Збройних Сил. 166 з них були удостоєні вищих державних нагород, в тому числі 5 були нагороджені посмертно.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на зустрічі з жінками-військовими з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Фото: president.gov.ua

"Протягом усіх п'яти років, під час яких Україна протистоїть ворожій агресії, пліч-о-пліч з воїнами-чоловіками є жінки. Це особливість Збройних сил України, інших силових підрозділів за останні п'ять років. Я вітаю кожного, хто прийняв рішення приєднатися до справи оборони країни", - цитує Порошенка його прес-служба.

Президент також зазначив, що на законодавчому рівні підвищено правовий захист військовослужбовців-жінок і створені умови для збільшення їх кількості на військовій службі, зокрема на вищих військових посадах.

"У минулому році в жовтні підписав закон, яким забезпечуються рівні права та можливості жінок і чоловіків під час проходження військової служби в Збройних силах України та інших військових формуваннях. 27 років Україна йшла до цього закону. Коли в усьому цивілізованому світі це давно гарантується. Але ми дуже швидко вчимося і змінюємося", - зазначив він.

Нині близько 90 жінок мають військове звання "полковник". Серед осіб старшого офіцерського складу 842 військовослужбовців - жінки.

У загальній чисельності залученого до складу сил і засобів Операції об'єднаних сил на території Луганської та Донецької областей особового складу понад 10% жінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram