ГоловнаСуспільствоПодії

У сільраді під Києвом напали на журналістів програми "Схеми"

Журналіста та оператора виштовхали з будівлі.

У сільраді під Києвом напали на журналістів програми "Схеми"
В Чабанах напали на журналистов "Схем"
Фото: radiosvoboda.org

У селі Чабани Київської області журналіста однієї з радіостанцій і його колегу виштовхали з будівлі сільради, завдавши їм тілесних ушкоджень і пошкодивши відеокамеру.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

"6 березня о 12:15 надійшло повідомлення від 37-річного киянина про те, що в селі Чабани невідомі в приміщенні сільської ради його побили і пошкодили відеокамеру. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

На місці події працює слідчо-оперативна група Києво-Святошинського відділу поліції, опитує свідків.

Як повідомляє "Радіо Свобода", постраждалі - журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" - Катерина Каплюк і оператор Борис Троценко. За їхніми словами, серед нападників були два заступники селищного голови Олександра Киризлієва.

"Журналісти впізнали двох чиновників. Це Володимир Чуприна - заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства, та Юрій Бондар - заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів. Також зйомці перешкоджали представники громадської організації «Розвиток Київщини», почесним головою якої є сам селищний голова. Серед нападників також голова цієї ГО Валерій Присяжний", - йдеться на сайті видання.

Відзначають, що після обстеження в лікарні медики діагностували в оператора Троценка струс мозку.

Нагадаємо, раніше поліція порушила справу про стеження охоронців бізнесмена Ріната Ахметова за знімальною групою програми "Схеми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram