ГоловнаСуспільствоЖиття

Держлікслужба повідомила про виявлення "небезпечної партії" презервативів

Бракована партія вважалася знищеною, але товари опинились у продажу через Інтернет.

Держлікслужба повідомила про виявлення "небезпечної партії" презервативів
Бракованные презервативы попали на украинский рынок
Фото: multymir.ru

Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками (Держлікслужба) виявила на території України контрабандну партію презервативів Durex - без дозволу на ввезення через невідповідність вимогам технічних регламентів.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Фейсбуці.

"Небезпечна партія презервативів була виявлена співробітниками ТОВ "Реккітт Бенкизер Україна", що представляє компанію виробника презервативів Durex британську Reckitt Benckiser Healthcare, які для контролю продукції придбали виріб свого бренду в інтернеті під номерами партій, раніше не допущених в обіг і які вважалися знищеними. Мова, зокрема, про презервативи латексні із силіконовою змазкою Durex® RealFeel (натуральні відчуття) в упакуванні по 3 і 12 шт.", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що згадані партії не відповідають вимогам технічних регламентів медичних виробів.

"Через зазначену проблему ці партії виробів не отримали дозвіл на продаж, проте все-таки незаконно з'явилися на ринку України", - повідомляє Держлікслужба.

Для захисту споживачів представник виробника звернувся в правоохоронні органи України. Держлікслужба також вживає всіх необхідних заходів, згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, торік Держлікслужба вилучила з продажу незаконно завезені вакцину "Пентаксим" з інструкцією російською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram