ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція заявила про виявлення пристроїв для прослуховування на даху офісу Зеленського (оновлено)

Техніка належала СБУ і була встановлена в іншій справі.

Поліція заявила про виявлення пристроїв для прослуховування на даху офісу Зеленського (оновлено)
Владимир Зеленский
Фото: пресс-служба Владимира Зеленского

Поліція Києва перевіряє інформацію про встановлення невідомого технічного обладнання біля офісу кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це повідомляють на сайті столичної поліції.

Відзначають, що в Шевченківське управління надійшло повідомлення про невідому коробку на даху будівлі по вулиці Білоруській. Коли правоохоронці прибули на місце події, до них звернувся охоронець Зеленського і розповів, що на даху житлового будинку невідомі "встановлювали підозрілі предмети".

"Вибухотехніки перевірили ці предмети, небезпеки для життя людей вони не становлять", - повідомили в поліції.

Зараз слідчі проводять огляд місця події і вилучають обладнання. Інформацію про знахідку передано до органів прокуратури та Служби безпеки.

Вирішується питання про надання правової кваліфікації інциденту.

Оновлення. Виявлена біля київського офісу Зеленського техніка для прослуховування належала Службі безпеки. Про це виданню theБабель повідомили джерела в правоохоронних органах.

Як з'ясувалося, спецслужба прослуховувала не офіс Зеленського, який розміщений по вулиці Білоруській, 3, а іншу будівлю, розташовану через кілька будинків на протилежному боці вулиці.

"Обладнання встановлено не для прослуховування офісу Зеленського. Устаткування було встановлено за рішенням суду в іншій справі", - заявив співрозмовник.

Він додав, що СБУ вела спецоперацію з розслідування державної зради, проте не назвав фігурантів кримінальної справи.

Депутат Ради, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що знайдена техніка продається тільки суб'єктам, які мають ліцензію СБУ, і припустив, що в Україні може статися свій "Вотергейтський скандал".

"Україна стоїть на порозі свого "Вотергейту"?  Прослуховувальні пристрої, які поруч з офісом кандидата в президенти Володимира Зеленського - спеціального призначення. Цю техніку не можна купити в інтернеті або на базарі. Вона продається тільки суб'єктам оперативно-розшукової діяльності, які мають ліцензію, видану СБУ", - написав Геращенко у Фейсбуці.

Він також додав, що таку саму техніку, того самого виробництва, чотири роки тому незаконно встановили в кабінеті заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Оновлення 18:45. Прес-центр СБУ підтвердив проведення оперативно-технічних заходів за адресою Білоруська, 26 у Києві.

"Служба безпеки України діє виключно в межах і в порядку, передбаченими українським законодавством та Конституцією України. СБУ дійсно здійснює оперативно-технічні заходи у місті Києві за адресою Білоруська, 26", - йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки заявили, що ці заходи ніяк не пов'язані з жодним з кандидатів у Президенти України або їхнім оточенням.

"За вказаною адресою не зареєстровані офісні приміщення, до яких мають стосунок кандидати. Всі дії відбуваються на підставі ухвали суду щодо особи, ніяк не пов'язаної з виборчою кампанією", - наголосили в СБУ.

Нагадаємо, згідно зі свіжим соцопитуванням, у рейтингу виборчих симпатій лідирує Зеленський, на другому місці - президент Петро Порошенко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram