ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрпошта" готова доплачувати сільським листоношам, якщо місцева влада завантажить їх роботою, - Омелян

"Укрпошта" запропонувала тримісячний пілотний проект збереження зарплат листоношам у селах.

"Укрпошта" готова доплачувати сільським листоношам, якщо місцева влада завантажить їх роботою, - Омелян
Владимир Омелян
Фото: МаксТребухов

АТ "Укрпошта" пропонує місцевим громадам Київської області тримісячний пілотний проект збереження рівня зарплат для листонош у селах, які потрапили під скорочення ставок зайнятості, якщо місцева влада зобов'яже збільшити обсяг споживаних послуг.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, "Укрпошта" готова впродовж трьох місяців доплачувати тим працівникам у селах, у яких були зменшені ставки, якщо місцева влада візьме на себе зобов'язання допомогти компанії збільшити обсяги послуг і завантажити листонош роботою.

"Там, де відбулося скорочення ставок зайнятості листонош через падіння обсягів пенсійних виплат, передплати, торгівлі та поштового зв'язку, "Укрпошта" пропонує місцевим громадам загальний підхід, щоб вирішити цю проблему", - зазначив Омелян.

Він також підкреслив, що Мінінфраструктури спільно з "Укрпоштою" готове підтримати ініціативу київських регіональних керівників і розробити законопроект, який дозволить місцевим громадам співфінансувати діяльність соціально важливих функцій, зокрема пошти.

Нагадаємо, минулого року "Укрпошта" заявляла про намір закрити або об'єднати малі поштові відділення в регіонах, а за рахунок зекономлених коштів надати листоношам транспорт для виконання службових обов'язків. У зв'язку з цим жителі сіл звернулися до президента. Він пообіцяв їх підтримати.

У грудні 2018 року гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив, що компанія підвищить зарплати рядовим співробітникам і не буде закривати відділення. При цьому він уточнив, що додатково виділених коштів у розмірі 500 млн гривень вистачить лише на півроку роботи підприємства в такому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram