ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ: виведена з Донбасу найманка здала цінну інформацію про "ДНР"

"Отриманий результат - черговий доказ російської збройної агресії".

СБУ: виведена з Донбасу найманка здала цінну інформацію про "ДНР"

Служба безпеки України підтвердила інформацію журналістів ТСН про виведення з окупованої території російської найманки Світлани Дрюк (Вєтєрок), яка була начальницею штабу танкового батальйону в незаконному збройному формуванні "11 полк ДНР".

Прес-служба СБУ заявила, що Україна отримала в її особі цінного свідка російської військової агресії і важливі матеріали про керівну роль кадрових офіцерів Збройних сил Росії і російських спецслужб в організації терористичної діяльності "ДНР" на Донбасі.

Також найманка розповіла про структуру й укомплектованість незаконних формувань, кількість військової техніки, бойові позиції, місця зберігання пально-мастильних матеріалів, боєприпасів і важкого озброєння, яке надходить з РФ.

Голова СБУ сказав, що "ця операція була змаганням інтелекту і професіоналізму між російськими і українськими спецслужбами, а отриманий результат - черговий доказ російської збройної агресії".

Нагадаємо, що Дрюк вивезли з Донецької області після того, як восени минулого року в районі Чистякового (колишній Торез) вибухом було знищено вісім танків Т-72 незаконного збройного формування "11 полк ДНР", де вона служила. Історію жінки розповіли тільки зараз, у березні, тому що донедавна на окупованій області перебували двоє її дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram