ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеському ребцентрі дітей утримують майже в тюремних умовах, - Денісова

Дітей жахливо годують і пускають у душ раз на тиждень.

В Одеському ребцентрі дітей утримують майже в тюремних умовах, - Денісова
Фото: Дар'я Проказа

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про грубі порушення в Центрі соціально-психологічної реабілітації в Одесі. Інформацію про порушення омбудсмен надіслала голові міськради Одеси Геннадію Труханову, повідомляє прес-служба Денісової.

За даними звіту, діти в ребцентрі живуть в умовах, наближених до тюремних. Серед порушень - численні випадки булінгу дітей і з боку адміністрації, і з боку інших дітей, на які не реагує керівництво. Діти позбавлені приватності - зокрема, адміністрація спостерігає за дітьми під час походів у душ і обмежує їх частотність - до разу на тиждень, вони позбавлені можливості носити власні речі і змушені носити виданий одяг.

Зафіксовано випадки незадовільної медичної допомоги і скарги на неможливість відправити заяви про злочини в поліцію.

"Більшість дітей скаржилися на їжу з тарганами, волоссям, що знайшло підтвердження на момент перевірки. Діти не мають змоги отримувати будь-які передачі від родичів", - підкреслює моніторингова група.

Встановлено, що дітей змушують відвідувати недільну церковну школу і застосовують до них покарання у вигляді фізичних вправ. При цьому вони не мають можливості користуватися мобільними телефонами, інтернетом і кишеньковими грошима, а також їх щодня безпідставно обшукують на предмет "заборонених речей".

Чи було вжито якихось невідкладних заходів до адміністрації закладу, не повідомляють.

Нагадаємо, в Харкові Національна поліція звільнила 25 осіб, яких незаконно утримували і катували в "реабілітаційному центрі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram