ГоловнаСуспільствоВійна

Заступниця командира полку "ДНР" здалася українським спецслужбам, - ЗМІ

Жінка готова дати свідчення на свого командира-росіянина.

Українська контррозвідка вивела з окупованої території заступницю командира полку "ДНР" Світлану Дрюк (позивний "Вєтєрок"), про яку російські пропагандисти зняли фільм "Ополченочка".

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Дрюк вивезли з Донецької області після того, як восени минулого року в районі Чистякового (колишній Торез) вибухом знищило вісім танків Т-72 незаконного збройного формування "11 полк ДНР", де вона служила. Історію жінки розповіли лише тепер, у березні, оскільки донедавна на окупованій території перебували двоє її дітей.

За словами Дрюк, її підрозділом командує кадровий російський військовий Олексій Бернгард. "Він кар'єрист, тому що він не дивиться, здійсненна ця задача чи ні. Людину прислано з урахуванням того, що з "ДНР" він виїде з черговою зіркою", - сказала жінка. Вона готова дати свідчення проти Бернгарда та інших кадрових російських військових, про яких їй відомо.

Олексій Бернгард
Фото: ТСН
Олексій Бернгард

Дрюк розповіла також, що в Росії вже готовий план, як завезти в Донецьку і Луганську області до 100 тисяч військових під виглядом місцевих "ополченців" за потреби. Вона стверджує, що на окупованій території вже підготовлено документи прикриття на реальних російських військових, які можуть зайти в Україну протягом чотирьох годин.

У такому разі на базі одного "денеерівського" полку мають розгорнути три російські. "Усі росіяни за списком є місцевими. З кожного полку, з кожної частини робиться три. Якщо в полку дві тисячі людей, то зайдуть шість тисяч росіян", - розповіла вона.

Дрюк воювала проти України з 2014 року. "Мені кажуть: ти воювала, ти вбивала людей. Так, у 2014 році я стала начальником штабу дивізіону. Я себе не виправдовую, просто тоді був такий час, я виконувала те, що мені говорили", - заявила вона.

За словами жінки, мотив для втечі з лав "ДНР" у неї особистий - "друг" в українських спецслужбах.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram