ГоловнаСуспільствоПодії

Омбудсмен Денісова пов'язує затримання архієпископа Климента з його поїздкою до політв'язня Гриба

"Їм є що приховувати".

Омбудсмен Денісова пов'язує затримання архієпископа Климента з його поїздкою до політв'язня Гриба
Архиепископ Климент
Фото: ru.krymr.com

Омбудсмен Людмила Денісова пов'язує затримання архієпископа ПЦУ Климента з його запланованою поїздкою до політв'язня Павла Гриба. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook після того, як поспілкувалася з владикою по телефону.

"Тільки що мені вдалося зв'язатися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом (Кущем), який був незаконно затриманий окупаційною поліцією на автовокзалі міста Сімферополя. За словами Климента, зараз він перебуває в одному з райвідділів поліції Сімферополя", - написала вона.

Денісова розповіла, що Климента звинувачують в нібито крадіжці речей з його церкви.

"Климент запевнив мене, що в поліції тільки через півгодини після затримання дізналися, ким він є, а саму справу сфабрикували майже відразу", - додала вона.

Омбудсмен вважає, що справжньою причиною для затримання Климента є його запланована поїздка в СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідування там українського політв'язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було дано дозвіл.

"РФ боїться, що всьому світу стане відома правда про стан здоров'я Павла. Їм є що приховувати!" - написала вона, зазначивши, що тримає питання на контролі.

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент був затриманий 3 березня на автовокзалі в окупованому Сімферополі. Владика збирався відправитися в Ростов-на-Дону, щоб відвідати в СІЗО українського політв'язня Павла Гриба. Сам владика не виключає, що його затримання пов'язане з намірами влади анексованого Криму закрити головний храм ПЦУ на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram