ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу після заворушень біля Херсонської міськради через вулицю Гандзюк

1 березня незадоволені перейменуванням вулиці на честь Гандзюк зірвали сесію.

Поліція відкрила справу після заворушень біля Херсонської міськради через вулицю Гандзюк
Фото: khersonline.net

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство, вчинене групою осіб" після заворушень біля будівлі Херсонської міської ради.

Відділ комунікації поліції Херсонської області інформує, що на вулиці біля будівлі міськради після невеликих бійок сталася бійка між конфліктуючими сторонами (мова йде про прихильників і противників перейменування вулиці Лютеранської на вулицю Катерини Гандзюк). Поліцейські локалізували конфлікт.

За фактом подій, що відбулися, Херсонський відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Зараз співробітники поліції аналізують відео з камер відеоспостереження, вивчають всі обставини, встановлюють учасників подій для надання їхнім діям правової оцінки.

Раніше 1 березня члени організацій, що об'єднують учасників АТО та їхніх родичів загиблих героїв, зірвали сесію міської ради Херсона. Вони виступають проти перейменування вулиці Лютеранської на честь Катерини Гандзюк, рішення про яке було прийнято 22 лютого.

На сьогоднішньому засіданні сесії в залі зібралися як прихильники, так і противники перейменування вулиці на честь Гандзюк. Частина людей протестувала ще й тому, що цю вулицю свого часу не перейменували в честь Руслана Сторчеуса - командира батальйону "Херсон", який загинув в АТО.

У залі почалася бійка, яка переросла в зіткнення. Після цього сесія припинила свою роботу. Бійки продовжилися на вулиці.

У відділення доставили чоловіка, який вирвав плакат, і жінку, яка обливала присутніх водою. На них склали адмінпротоколи про дрібне хуліганство.

25 лютого люди, незадоволені перейменуванням Лютеранської вулиці на честь активістки Катерини Гандзюк, облили водою на сесії міськради мера Херсона Володимира Миколаєнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram