ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні вперше провели аеромедичну евакуацію

Тяжко хвору дівчинку з Донецької області готують до операції.

В Україні вперше провели аеромедичну евакуацію
Тяжелобольную девочку из Донецкой области перевезли в Киев на операцию
Фото: moz.gov.ua

Уперше в історії України центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Донецької області і міста Києва спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій і за підтримки учасників Операції об'єднаних сил провели аеромедичну евакуацію.

Про це повідомляють на сайті МОЗ.

Учора, 27 лютого, на спеціальному літаку дівчинку 2006 року у тяжкому стані транспортували з Краматорська до Києва. Зараз дитину готують до оперативного втручання.

Дівчинку доставили з обласного відділення нейрохірургії лікарні міста Лиман на аеродром Краматорська. Лікар-анестезіолог і фельдшер супроводжували дитину в аеропорт у Києві. Для подальшого лікування бригада екстреної медичної допомоги в супроводі поліції доставила дитину в інститут нейрохірургії ім. академіка Ромоданова. Зараз дівчинка перебуває у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології інституту, її готують до операції.

Фото: moz.gov.ua

Фото: moz.gov.ua

"Ця перша аеромедична евакуація - приклад скоординованої роботи центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, ДСНС, учасників Операції об'єднаних сил. Вона відбулася за підтримки волонтерів і активістів", - зазначили в МОЗ.

Нагадаємо, в липні минулого року МВС України підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі будуть самі навчати персонал.

Перші два вертольоти H225 отримали в грудні Національна гвардія і ДСНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram