ГоловнаСуспільствоВійна

Старобільський суд оголосив вирок диверсантові з Мілового

За "законом Савченко" він вийде на волю найближчими днями.

Старобільський суд оголосив вирок диверсантові з Мілового
Фото: argument.ua

Старобільський районний суд 14 лютого засудив диверсанта В'ячеслава Школьного до 7 років і 8 місяців позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі (ч. 2 ст. 258) і незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263).

Текст вироку оприлюднено в єдиному судовому реєстрі.

У фейсбуці Медійної ініціативи за права людини зазначають, що саме ця людина відповідальна за підрив радіолокаційної станції ППО на території військової частини біля Мілового 2015 року. Цей самий чоловік підірвав автомобілі начальника прикордонного загону Мілового і співробітника СБУ в Луганській області.

У квітні 2015 року диверсанта затримали разом з двома спільниками, які допомогли йому проникнути на територію військової частини. Цей епізод виокремлено в інше кримінальне провадження.

Школьний у суді свою провину повністю визнав і заявив про каяття. Крім того, суд узяв до уваги ще низку підстав, які "пом'якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого кримінального злочину". Тому колегія суддів призначила диверсанту покарання, нижче від мінімального за статтею "теракт" - а саме 7 років і 8 місяців позбавлення волі без конфіскації майна. Також суд задовольнив усі цивільні позови потерпілих до Школьного на загальну суму 1,2 млн гривень.

При цьому за "законом Савченко" термін попереднього ув'язнення з 29 квітня 2015 року до набуття чинності вироку буде перерахований як "день за два". Відповідно, злочинець, який відсидів 3 роки і 9 місяців, вийде на волю вже найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram