ГоловнаСуспільствоОсвіта

Кабмін повторно об'єднав Одеський і Кримський медуніверситети

МОЗ не може вирішити конфлікт з попереднім ректором вузу.

Кабмін повторно об'єднав Одеський і Кримський медуніверситети
Фото: onmedu.edu.ua

Уряд повторно прийняв рішення про створення Національного одеського медичного університету на базі Одеського і Кримського медвузів. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на сьогоднішньому засіданні, повідомляє прес-служба МОЗ.

Попереднє рішення уряду про створення нового університету, втілення якого було заблоковано судом, скасовано.

МОЗ України створить Національний Одеський медичний університет шляхом злиття Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) і Кримського державного медичного університету імені С. І. Георгієвського.

"Це дієвий і законний шлях, щоб звільнити Одеський університет від свавілля поплічників екс-ректора Валерія Запорожана, які зараз фактично захопили ОНМедУ. Свавілля рейдерів є протиправним і зухвалим: проплачені мітинги за участю іноземних студентів, залякування співробітників і студентів, маніпуляції з підписами, документами і кошторисами університету", - сказано в заяві МОЗ.

МОЗ повідомляє, що через конфлікт з попереднім керівництвом вузу співробітники і студенти не отримують зарплати і стипендії впродовж двох місяців, оскільки вуз подає кошториси витрат, підписані не уповноваженими особами.

Створення нового закладу вищої освіти буде проходити на базі ОНМедУ, тобто фізичного перенесення закладу не буде. Студенти і викладачі продовжать навчання і роботу.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2018 року Кабінет Міністрів прийняв рішення про створення Національного одеського медичного університету шляхом об'єднання Одеського національного медичного університету (ОНМедУ) і Кримського державного медичного університету ім. С. І. Георгіївського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram