ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд визнав незаконним договір оренди, який дозволяв забудувати урочище "Бичок" у Києві

Апеляційний суд визнав незаконним договір оренди, який дозволяв забудувати урочище "Бичок" у Києві
Урочище "Бычок" в Киеве
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Апеляційний суд Києва визнав незаконним договір оренди, який дозволяв забудувати частину національного парку "Голосіївський" - урочище "Бичок".

Про це повідомила прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

"За апеляційною скаргою прокуратури міста Києва постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов Національного природного парку «Голосіївський» та визнано недійсним договір оренди земельної ділянки на Столичному шосе (урочище Бичок), укладений між Київською міською радою та ТОВ «Авеста-Буд»", - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що у 2009 році міськрада уклала з товариством договір оренди, яким дозволяла орендарю побудувати на території, що входить до складу національного природного парку, офісні комплекси з готелями, закладами громадського харчування, приміщеннями торговельно-розважального призначення та паркінгами.

При цьому Київська міськрада фактично вилучила спірну земділянку в землекористувача - КП "Лісопаркове господарство «Конча-Заспа" - з порушенням вимог земельного законодавства, а саме - без відповідної згоди на таке вилучення Кабінету Міністрів.

За результатами розгляду апеляції суд погодився з позицією прокурора і визнав недійсним договір.

Нагадаємо, 5 лютого цей самий суд скасував рішення Київради, яке дозволяло здавати в оренду цю земділянку ТОВ "Авеста-Буд".

У 2010 році Київська міська рада всупереч волі справжнього власника передала в оренду ТОВ "Авеста-Буд" під забудову майже 3 га земель природно-заповідного фонду, що входить у НПП "Голосіївський". Прокуратура вступила в судовий розгляд справи за позовом парку і громадської організації "Корчувате - наш дім" про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки. Суди першої та апеляційної інстанцій не підтримали позицію позивачів і прокуратури і відмовили в задоволенні позовів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram