ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військовослужбовців поранено на Донбасі у вівторок

Бойовики вісім разів обстріляли позиції ЗСУ.

Трьох військовослужбовців поранено на Донбасі у вівторок
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська вісім разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, з них п'ять разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

В результаті обстрілів було поранено трьох військовослужбовців Збройних сил України.

"Внаслідок обстрілів троє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. Підрозділи, які обстрілював противник, дали відповідь адекватним вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються", - йдеться у вечірньому зведенні.

Зазначається, що у смузі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" бойовики двічі обстріляли українські опорні пункти з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі н.п. Верхньоторецьке; з мінометів калібру 120 мм - поблизу села Лебединське.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики здійснили 6 обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил: тричі - з мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також з озброєння БМП і стрілецької зброї - в районі н.п. Новолуганське; двічі - з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Попасної; з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі н.п. Хутір Вільний.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив про реальність загрози повномасштабної агресії з боку Російської Федерації і зазначає, що противник веде до неї підготовку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram