ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відкрила справу про стеження охоронців Ахметова за журналістами

Інформацію внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Поліція відкрила справу про стеження охоронців Ахметова за журналістами
Журналист Михаил Ткач

Головне слідче управління Національної поліції внесло інформацію про стеження за знімальною групою програми "Схеми" до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало у Фейсбуці.

"22 лютого надійшла заява журналіста знімальної групи "Схеми: корупція в деталях - RFERL, редакція "Радіо Свобода", Михайла Ткача про вчинення проти нього злочину, а саме - перешкоджання його законній професійній діяльності журналіста. У ній, зокрема, йшлося про те, що в Києві невідомі особи на автомобілях протягом декількох місяців здійснюють стеження за знімальною групою, а 21 лютого 2019 року знімальна група була заблокована цими автомобілями, через що не змогла продовжити роботу за редакційним завданням", - написав Тракало.

За його словами, того самого дня Головне слідче управління внесло зазначені дані до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 171 Кримінального кодексу (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

"Будь-які спроби або методи тиску на журналістів, навіть у завуальованій формі, неприпустимі. Всі докази, надані поліції, будуть ретельно вивчені, а сам факт повинен отримати належну правову оцінку та реакцію з боку правоохоронців", - наголосив Тракало.

Нагадаємо, раніше програма "Схеми" опублікувала розслідування, в якому йдеться про те, що представники охорони бізнесмена Ріната Ахметова систематично стежать за Михайлом Ткачем і знімальною групою програми. Було встановлено, що всі автомобілі, які стежать за журналістами, належать охоронній фірмі ТОВ "Дельта-Донбас", кінцевим бенефіціаром якої є Ахметов.

В охоронній фірмі "Дельта-Донбас" заперечують звинувачення у стеженні і обіцяють сприяти в розслідуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram