ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські лікарі оглянули трьох поранених українських моряків

Артеменко отримав консультацію офтальмолога.

Російські лікарі оглянули трьох поранених українських моряків
Артеменко Андрей
Фото: facebook/Артеменко Андрей

Троє військовополонених українських моряків, яких РФ захопила в Чорному морі, пройшли медичне обстеження в Першій міській лікарні Москви. Про це заявив секретар Громадської спостережної комісії Іван Мельников, повідомили російські ЗМІ.

Морякам було проведено комплексне медичне обстеження: їх оглянули терапевт, хірург, невропатолог, нейрохірург, лор, офтальмолог. Також їм була проведена комп'ютерна томографія.

Як розповів Артеменко, офтальмолог виписала йому краплі і мазь для очей. Він сказав, що після їх застосування зір перестав погіршуватися. Він попросив ще одну консультацію офтальмолога, про що ми попросили адміністрацію СІЗО. Ейдер в свою чергу розповів, що лікар все ще констатував у нього посттравматичний синдром, але пообіцяв, що через деякий час він пройде. З Сорокою членам ОНК не вдалося поспілкуватися, оскільки він був на черговому обстеженні", - сказав Мельников.

Раніше адвокат Микола Полозов розповів, що моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку вивозили до лікарні без відповідної згоди, не повідомивши про свої дії. У кожного з трьох поранених українських полонених моряків залишаються осколки в тілі, однак офіційної інформації про стан їх здоров'я Росія досі не надала.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Росії відмовилася передати трьох поранених українських моряків для обстеження і лікування в Україну або третю країну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram