ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

Один військовослужбовець загинув, двох поранено.

За добу бойовики 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штаба ООС у Фейсбуці.

"24 лютого російські окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому артилерію калібру 122 мм і міномети калібрів 120 і 82 мм застосували 17 разів і витратили 285 снарядів і мін", - йдеться в ранковому зведенні.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики дев'ять разів обстріляли опорні пункти ЗСУ: чотири рази - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - у районі населеного пункту Водяне; двічі, з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї - поблизу села Лебединське; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у районі населеного пункту Павлопіль; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля селища Піски; з великокаліберних кулеметів - поблизу міста Красногорівка.

Під обстрілом опинилися населений пункт Новозванівка, Золоте-4, Катеринівка, Новоолександрівка, Золоте-1, Лобачеве. Постраждали також житлові споруди селищ Золоте і Новоолександрівка.

"З території тимчасово окупованого міста Первомайськ російсько-окупаційні війська вели вогонь по домівках мирного населення з артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів 120-го калібру з витратою 34 снаряди і міни. В результаті обстрілу зруйновано чотири житлові будинки", - зазначено в повідомленні.

З початку поточної доби бойовики обстріляли позиції військових у районі населеного пункту Лебединське - з мінометів калібру 120 мм з витратою 17 мін.

Нагадаємо, 20 лютого, виступаючи на Генасамблеї ООН, президент Петро Порошенко закликав направити на Донбас технічну місію ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram