ГоловнаСуспільствоЖиття

Як не купити проблемне житло, - Сергій Левада

Як не купити проблемне житло, - Сергій Левада
архивное фото
Фото: forum.domik.ua

Не втрачати пильність і перевіряти забудовника, — радник міського голови Києва з питань роботи із фізичними особами-інвесторами проблемного будівництва Сергій Левада пояснив, як не купити «проблемне житло».

- Сьогодні лише ТОП-20 українських забудовників завершують будівництво в строк, — каже радник. — Це не така вже й песимістична цифра. Тим не менш, залишається чимало проблемних об`єктів в Києві, до вирішень питань яких долучається міська влада.

Як заступник голови Комісії з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва Сергій Левада не перший рік опікується викоріненням явища недобудов і довгобудів. Разом з тим, наголошує він, пильність мають зберігати і самі потенційні інвестори.

Аби не стати жертвою недобудови, необхідно здійснити наступні кроки:

  • Перевірити всю дозвільну документацію об’єкту
  • Перевірити репутацію компанії і список реалізованих нею проектів
  • Звернути увагу на темпи будівництва: нормальними темпами вважається спорудження 1-2 поверхів на місяць
  • Перевірити ціни: ціна на 25-30% нижча від середньоринкової (18 тисяч гривень/м2 — економ-клас, 19,6 тисяч гривень/м2 — комфорт-клас, 34,8 тисячі гривень/м2 — бізнес-клас, 53,9 тисяч гривень/м2 — еліт-клас) сама по собі свідчить про проблеми з об’єктом, збільшуючи ризики лишитись і без квартири, і без грошей.

— Міська влада і надалі буде максимально допомагати тим, хто опинився в скрутному становищі через проблемне будівництво в Києві, — обіцяє Сергій Левада. — Наразі Комісія активно взаємодіє з сотнями таких інвесторів. Однак проблемі легше запобігати, тому закликаю бути уважними ще на етапі вибору квартири в новобудові.

Нині на контролі Комісії з вирішення проблемних питань по об’єктах незавершеного будівництва залишається 54 недобудови в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram