ГоловнаСуспільствоЖиття

Будівництво меморіального комплексу Героїв Небесної сотні почнеться не раніше ніж у квітні

Усі етапи підготовчих робіт погоджуватимуть з Генпрокуратурою.

Будівництво меморіального комплексу Героїв Небесної сотні почнеться не раніше ніж у квітні
Фото: Макс Требухов

Будівництво Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні почнеться не раніше ніж у квітні 2019 року. Про це повідомила прес-служба Музею Революції Гідності, пише "Інтерфакс-Україна".

"Установлений тепер будівельний паркан у нижній частині алеї свідчить про початок підготовчих робіт. Його розміщення погоджено з Управлінням спецрозслідування ГПУ. Підготовчі роботи обмежилися облаштуванням побутового містечка і його обов'язковим огородженням", - сказано в повідомленні.

Організація-підрядник допомагає проведенню слідчих дій: для потреб і на прохання слідчих органів вона за свій рахунок створює макети барикад, автомобілів та інших об'єктів для відтворення обстановки, яка була в лютому 2014 року. 

"Подальшою дією музею буде отримання дозвільної документації на виконання будівельних робіт... Процедура отримання таких дозволів потребує часу, тому в найкращому разі документація може бути отримана наприкінці березня. Відповідно до цього початок будівництва є ймовірним на початку квітня, що узгоджується з термінами завершення слідчих дій, офіційно визначеними ГПУ, - до 20 березня 2019 року", - сказано в повідомленні.

Кожен етап підготовчих робіт виконуватиметься за погодженням зі слідчими Генпрокуратури, а будівельні роботи з реалізації меморіалу почнуться тільки після закінчення слідства.

Нагадаємо, у липні 2018 року заступник генерального прокурора України Анжела Стрижевська скасувала постанову прокурора департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури про заборону на будівництво "Музею Революції Гідності" на Інститутській у Києві.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram