ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Києва викрила студію порнографії за участю дітей

Відомо, що зловмисник устиг видалити частину доказів.

Поліція Києва спільно зі співробітниками кіберполіції, КОРД і правоохоронцями Полтавської області затримала організатора дитячої порностудії. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

51-річний чоловік, представляючись професійним фотографом, орендував у Києві різні фотостудії, де брав участь і проводив фото- і відеозйомку матеріалів порнографічного характеру за участю малолітніх та неповнолітніх дітей. У ролі фотографа зловмисник входив у довірчі стосунки з неповнолітніми дівчатами, а через якийсь проміжок часу схиляв їх до статевих зносин з ним і його 22-річним спільником. За статеві відносини з неповнолітніми та участь у "порнозйомках" зловмисник платив дітям від 500 до 1500 гривень.

Відзнятий матеріал він за гроші збував через інтернет до країн Європейського Союзу, Азії та країн Америки.

Фото: npu.gov.ua

За місцем проживання та перебування учасників злочинної схеми проведено санкціоновані обшуки. Поліцейські виявили та вилучили підручники з неврології раннього дитячого віку, підліткової психіатрії, поведінки підлітків, а також фотоплівки, фотокамери, записні книжки, платіжки про перерахування організатору грошових коштів від громадянина іншої держави, банківські картки, металеві ланцюги, апаратуру для проведення зйомок і гроші.

Крім того, за місцем проживання старшого чоловіка поліцейські виявили двох неповнолітніх дівчат, щодо яких фігурант готувався вчинити розпусні дії. Уже встановлено, що від злочинної діяльності затриманого постраждали п'ятеро неповнолітніх.

Тепер чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Тривають заходи щодо встановлення малолітніх і неповнолітніх дітей, які зазнали сексуальної експлуатації.

У поліції зазначають, що інформація про злочинну діяльність затриманого потрапила в засоби масової інформації, тому зловмисник устиг знищити частину доказів його злочинної діяльності.

Нагадаємо, на початку лютого поліція викрила порностудію в приватному будинку в Києві.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram