ГоловнаСуспільствоЖиття

На матчі Ліги Європи в Києві вивісили банер "Вбивці Гандзюк повинні сісти"

Уболівальники скандували "Хто замовив Катю Гандзюк?"

Під час матчу Ліги Європи на НСК "Олімпійський" між київським "Динамо" і грецьким "Олімпіакосом" уболівальники скандували "Хто замовив Катю Гандзюк?" і вивісили банер з написом "Вбивці Гандзюк повинні сісти".

Відповідне відео опубліковано на фейсбук-сторінці групи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

20 лютого активісти назвали ім'я ще одного причетного до вбивства Гандзюк - керівника Національної поліції Херсонської області Артура Мерікова.

Станом на лютий 2019 року слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради батько Катерини Гандзюк Віктор заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Мангер натомість спростував звинувачення Гандзюка, а в суді заявив, що побоюється за своє життя.

11 лютого Генпрокуратура повідомила Мангеру про підозру. А 15 лютого суд заарештував його до 3 березня з альтернативою внесення 2,5 млн гривень застави. Увечері того самого дня Мангер вийшов із СІЗО, сплативши заставу.

21 лютого Київський апеляційний суд переніс розгляд апеляції на звільнення під заставу 2,5 млн гривень Владислава Мангера на 28 лютого через неявку адвокатів.

Після засідання Шевченківського райсуду батько Гандзюк заявив про стеження і погрози.

Катерину Гандзюк облили кислотою в центрі Херсона 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram