ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовослужбовець отримав поранення на Донбасі в середу

Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ.

Один військовослужбовець отримав поранення на Донбасі в середу
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська дев'ять разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, з них вісім разів - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"У смузі дій оперативно-тактичного угрупування "Схід" ворог шість разів обстріляв наші опорні пункти: двічі з мінометів калібру 120 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів в районі населеного пункту Лебединське; двічі з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів поблизу села Водяне; з мінометів калібру 120 мм - біля селища Широкине; в районі Мар'їнки вогонь по наших позиціях вів ворожий снайпер", - йдеться в повідомленні.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти тричі обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил - з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - поблизу Катеринівки; двічі з мінометів 120-го і 82-го калібру, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Хутір Вільний", - додали в штабі.

Під час обстрілів одного військовослужбовця ЗСУ було поранено.

"Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, відповіли противнику зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими домовленостями. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - наголосили в штабі.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вважає, що Росія готується до військового удару по Україні і подальша ескалація до рівня повномасштабної війни вже не є нереальною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram