ГоловнаСуспільствоЖиття

У школах Миколаєва проходять масові обшуки через шкільне харчування

Справа пов'язана з можливою розтратою 7 млн гривень під час закупівлі продуктів харчування для шкільних їдалень.

У школах Миколаєва проходять масові обшуки через шкільне харчування
Фото: Надано Володимиром Карплюком

Правоохоронці в Миколаєві сьогодні проводять понад 120 обшуків у навчальних закладах, на комбінаті громадського харчування, а також фірмах-постачальницях продуктів харчування. Про це повідомляє регіональне управління поліції.

Поліція розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати майна посадовими особами Миколаївської міськради, проводять обшуки в миколаївських навчальних закладах і на комунальних та приватних підприємствах.

"Слідство має підстави припускати, що службові особи кількох підприємств, діючи за попередньою змовою зі службовими особами Комунального виробничого підприємства, з метою заволодіння коштами з місцевого бюджету на загальну суму не менш ніж 7 млн гривень постачають на адреси навчальних закладів міста продукцію неналежної якості", - сказано в повідомленні.

Вартість поставленої продукції значно нижча від заявленої в актах виконаних робіт за умовами договорів, укладених з Управлінням освіти Миколаївської міської ради.

Чи вплинули слідчі дії на навчальний процес, не повідомляють.

Нагадаємо, 18 лютого поліція проводила обшуки в департаменті енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради. У департаменті підкреслювали, що обшуки проводять з метою отримання договірної і бухгалтерської документації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram