ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОЗ закликало студентів і співробітників Одеського медуніверситету не виходити на протести в Києві

Акцію протесту організували прихильники відставленого ректора.

МОЗ закликало студентів і співробітників Одеського медуніверситету не виходити на протести в Києві
Одесский национальный медицинский университет
Фото: onmedu.edu.ua

Міністерство охорони здоров'я України закликає співробітників і студентів Одеського медуніверситету не влаштовувати акції протесту в Києві. Відповідну заяву опублікувано на сторінці МОЗ у Фейсбуці.

Міністерство опублікувало скріншот публікації в Телеграмі, де студентів і співробітників ОНМедУ запрошують на акцію протесту у зв'язку з тим, що університету не затвердили кошторис на 2019 рік, "що вплинуло на виплату зарплат і стипендій". У міністерстві заявляють, що акція протесту - це провокація, організована оточенням колишнього ректора Валерія Запорожана.

Водночас МОЗ не заперечує, що кошторис ВНЗ ще не затверджено. За заявою міністерства, прихильники Запорожана подали кошторис з порушеннями, і саме тому університет не може отримати фінансування.

"Закликаємо співробітників і студентів ОНМедУ не підтримувати провокації, які влаштовують представники самопроголошеного керівництва університету", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що суд зупинив реорганізацію Одеського медуніверситету - схвалене Кабміном злиття Одеського і Кримського медичних університетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram