ГоловнаСуспільствоЖиття

Дронов провини не визнав, але попросив пробачення в постраждалих

Раніше Зайцева визнала свою провину і заявила про каяття.

Дронов провини не визнав, але попросив пробачення в постраждалих
Геннадий Дронов и Елена Зайцева
Фото: hromadske.kharkiv.ua

Другий обвинувачений у смертельній ДТП у центрі Харкова Геннадій Дронов 19 лютого виступив у суді з останнім словом.

Своєї провини в смертельній ДТП в центрі Харкова він не визнав, але попросив вибачення у потерпілих.

"Так, я не визнав провини в тому, що сталося, своєї провини настання цього жаху. Але я усвідомлюю свою участь у цьому і каюсь. Я не один раз просив вибачення і в суді, і в камері перед Богом. Я щодня прошу вибачення незліченну кількість разів. Я прошу його і зараз - вибачте мене за те, що я опинився на тому перехресті. За те, що почав цей рух разом з іншими автомобілями. За те, що за секунди не усвідомив, що відбувається. Вибачте. Щиро прошу пробачити мене і зрозуміти мене. Зрозуміти, адже у мене не було ні найменшого наміру на порушення правил дорожнього руху", - цитує Дронова видання Об'єктив.

Дронов додав, що не мав можливості допомогти потерпілим матеріально "не тому, що у нього не було бажання". За його словами, у нього не було можливості продати свій автомобіль. Він додав, що підтримує свого адвоката і сподівається на справедливе рішення суду.

Судовий вирок повинні озвучити наступного засідання. Попередню дату призначено на 26 лютого.

Раніше Зайцева скористалася своїм правом виступу в судових дебатах. Обвинувачена заявила, що "відчуває свою провину" і готова нести покарання, яке їй призначить суд. Крім того, за її словами, вона ніколи не сяде за кермо.

Судові дебати почалися 6 лютого. Того дня в суді виступали представники прокуратури, які попросили суд про 10 років ув'язнення для звинувачених.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 в центрі Харкова. Тоді позашляховики під управлінням Олени Зайцевої і Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, в результаті чого загинули шестеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram