ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд постановив повернути старий тариф за проїзд у Харкові

Вартість проїзду в трамваях і тролейбусах міста знову становитиме 4 гривні, в метро - 5 гривень.

Суд постановив повернути старий тариф за проїзд у Харкові
Фото: Кирилл Гальченко / metro.kharkov.ua

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позову громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутата міськради адвоката Ігоря Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в метро.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Зупинити дію оскаржуваного нормативно-правового акта - рішення виконавчого комітету Харківської міської ради... "Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном" до набуття чинності рішення в цій адміністративній справі... Ухвала набирає чинності з моменту проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом", - йдеться в резолютивній частині ухвали, винесеної суддею Андрієм Зінченком у вівторок.

На ухвалу може бути подана апеляція протягом 15 днів з дня складання її повного тексту.

Суд також призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до розгляду справи по суті.

6 лютого виконком Харківської міськради затвердив збільшення вартості проїзду в тролейбусах і трамваях з 4 до 6 гривень, а також в метро з 5 до 8 гривень.

Громадська організація "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутат міськради, адвокат Ігор Черняк подали позови до виконкому міськради з вимогою скасувати рішення про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті.

За словами Черняка, підставою для скасування рішень про підвищення вартості проїзду є порушення процедури прийняття регуляторних актів (зокрема, не був опублікований аналіз регуляторного впливу, а також те, що рішення виконкому підписав не мер Геннадій Кернес, а секретар Харківської міськради Олександр Новак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram