ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував підозрюваних у підпалі храму УПЦ у Запоріжжі без права застави

Їм повідомлено про підозру за статтею "теракт".

Суд заарештував підозрюваних у підпалі храму УПЦ у Запоріжжі без права застави
​Суд арестовал подозреваемых в поджоге храма УПЦ в Запорожье
Фото: belta.by

Суд заарештував трьох підозрюваних у спробі підпалу храму Української православної церкви (в канонічній єдності з Московським патріархатом) у Дніпровському районі Запоріжжя.

Про це повідомила прес-служба управління Служби безпеки в Запорізькій області.

За даними відомства, санкція у вигляді арешту застосована терміном на 60 діб без права внесення застави. Затриманим також повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, 16 лютого СБУ затримала двох підозрюваних у спробі підпалу храму УПЦ на честь святого апостола Іоанна Богослова в Дніпровському районі Запоріжжя. Пізніше правоохоронці затримали ще одного підозрюваного в організації підпалу. За даними спецслужби замовниками злочину є двоє колишніх жителів Запоріжжя, які зараз перебувають на не підконтрольній Україні території Донбасу і які діяли за завданням спецслужб Росії.

15 лютого в Кривому Розі хтось підпалив двері храму Вознесіння Господнього і розмалював стіни гаслом неонацистів 14/88.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що розвідка дізналася про плани завербованих російськими спецслужбами громадян атакувати ще 20 храмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram