ГоловнаСуспільствоЖиття

Владика Борис Гудзяк очолить митрополію УГКЦ в США

Становлення нового митрополита відбудеться 4 червня 2019 року в соборі Непорочного Зачаття у Філадельфії.

Владика Борис Гудзяк очолить митрополію УГКЦ в США
Владыка Борис Гудзяк
Фото: facebook/Youry Bilak

Президент Українського католицького університету, єпископ Української греко-католицької церкви Бріс Гудзяк призначений архієпископом-митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США.

Про це повідомляє "Релігійно-інформаційна служба України".

"Офіційний Ватикан 18 лютого повідомив про те, що Папа Франциск призначив владику Бориса Ґудзяка архієпископом-митрополитом Філадельфійським УГКЦ в США, перевівши його з Паризької єпархії святого Володимира Великого. Водночас Святіший Отець призначив Апостольським адміністратором вакантного центру Паризької єпархії святого Володимира владику Гліба Лончину, який очолює єпархію Пресвятої Родини з центром у Лондоні", - йдеться в повідомленні.

Філадельфійська архиєпархія УГКЦ у США була вакантною відтоді, як 16 квітня 2018 року було повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення від керівництва тодішнього архієпископа і митрополита владики Стефана Сороки.

"30 років свого дорослого життя я жив і служив у Європі. Багато чого змінилося, є багато викликів і в суспільстві, і в церкві, але я вірю, що Господь, який голосом Церкви мене кличе до нового служіння, буде вести і мене, і довірених мені людей, яким я хочу бути, насамперед, братом, батьком і пастирем. Мені потрібно багато чого вчитися", - прокоментував своє призначення владика.

Становлення нового митрополита відбудеться 4 червня 2019 року в соборі Непорочного Зачаття у Філадельфії.

Нагадаємо, Борис Гудзяк був гостем першого спеціального різдвяного ефіру програми KishkiNA. Він розповів, зокрема, про те, як церкві бути з абортами, розлученнями, цивільними шлюбами, чи морально УКУ приймати пожертви від Фірташа, чи важко священику без сім'ї та як впоратися із самотністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram