ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова Нацполіції спростовує повернення "лихих дев'яностих"

Князєв розповів про криміногенну ситуацію в країні.

Голова Нацполіції спростовує повернення "лихих дев'яностих"
Сергей Князев
Фото: npu.gov.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв на нараді розповів про криміногенну ситуацію в країні, зазначивши, що спостерігається чітка тенденція зменшення кількості злочинів проти життя і здоров'я громадян. За його словами, саме ці злочини були і залишаються "лакмусовим папірцем" рівня злочинності.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Як приклад - умисні вбивства. «Експерти» лякають громадськість поверненням «лихих дев'яностих». Однак з 1993 по 2003 рік щорічно реєстрували понад 4 тис. убивств. А останні три роки кількість цих злочинів є найнижчою за роки незалежності з мінімальним показником торік - 1,5 тис. випадків. Аналогічна ситуація з важкими тілесними ушкодженнями. При цьому зростає ефективність роботи з розкриття таких злочинів", - заявив Князєв.

Фото: npu.gov.ua

За його словами, поліцейські посилили превентивні заходи. Так, 2018 року поліція разом з іншими правоохоронними органами провела 15 профілактичних відпрацювань. Це, за словами Князєва, дозволило знизити кількість злочинів - зокрема, торік число розбійних нападів і грабежів скоротилося на чверть, а крадіжок - на 9%. Також, зазначив Князєв, правоохоронці зосередили увагу на боротьбі з угрупованнями, які крадуть транспорт.

За словами Князєва, 2018 рік став одним з найактивніших у протидії організованим формам злочинності. Так, поліція припинила діяльність 258 ОЗУ, що в півтора разу більше, ніж 2017 року.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, 2017 року Україна потрапила в список країн із найнебезпечнішою організованою злочинністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram