ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Вакцини КПК і ліки для 10 програм держзакупівель спрямовано в регіони

МОЗ розподілило ліки для програм онкології, лікування гепатитів і рідкісних хвороб.

Вакцини КПК і ліки для 10 програм держзакупівель спрямовано в регіони
Фото: Макс Левин

Міністерство охорони здоров'я України направило в регіони чергові 390 тис. доз вакцин КПК проти кору, паротиту та краснухи. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Станом на 1 лютого в регіонах України було понад 1,2 млн доз вакцини КПК.

Вакцини зазначеної партії використають для вакцинації військовослужбовців, а також школярів у Львівській області.

МОЗ також повідомляє, що в регіони відправлено ліки більш ніж для 10 напрямків державних закупівель, у тому числі лікарські засоби, закуплені для програми дитячої та дорослої онкології, лікування гепатитів, мукополісахаридозу, гемофілії, серцево-судинних захворювань.

У МОЗ зазначають, що препарати для лікування раку щитовидної залози доправлять пацієнтам вчасно завдяки розблокуванню роботи відомства минулого тижня за рішенням суду. "Термін використання цих ліків дуже короткий. Максимальний термін придатності - 21 день. Ліки прибули в Україну ще минулого тижня і були готові для розвезення в лікарні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва 5 лютого заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням 13 лютого врегулював виконання Уляною Супрун обов'язків міністра охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram