ГоловнаСуспільствоПодії

27-річний графітник отримав два роки умовно за напад на київську електричку

Чоловік пішов на угоду зі слідством і виказав спільників.

Подільський районний суд Києва засудив до двох років позбавлення волі з аналогічним випробувальним терміном 27-річного графітника, який 30 липня 2018 року брав участь у нападі на столичну електричку.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Чоловік пішов на угоду зі слідством і назвав двох осіб, які теж брали участь у хуліганських діях. Окрім того, він погодився відшкодувати збитки, завдані його діями.

Його визнали винним за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу - хуліганство.

Агентство "Українські новини" з посиланням на матеріали судового реєстру пише, що в нападі на електричку брали участь близько 15 осіб. Вони зупинили поїзд між станціями "Сирець" і "Вишгородська" і почали розмальовувати вагони.

Фото: Фб/Dasha Suprun-Buldyrkaevа

У відповідь на зауваження пасажирів хулігани почали кидати каміння у вікна електропоїзди, в результаті чого розбили їх, а також завдали тілесних ушкоджень одному з пасажирів.

Коли помічник машиніста закрив кінцевий кран для відновлення руху і попрямував до голови поїзда, невстановлені досудовим розслідуванням особи почали розпилювати сльозогінний газ з балончиків через вікна в салон вагонів поїзда.

У листопаді 2018 року правоохоронці затримали кількох підозрюваних, у тому числі і підсудного Леоніда Никитюка. 26 грудня 2018 року він визнав свою провину і підписав угоду з прокуратурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram