ГоловнаСуспільствоПодії

Підлітки знову влаштували масове перестрибування турнікетів у Харківському метро

Малолітні хулігани відчинили двері вагона під час руху.

У Харкові група молодих людей провела ще одну акцію проти подорожчання проїзду в метро, яка полягала в перестрибуванні турнікетів. Відео флешмобу розмістили в інстаграмі, пише NewsRoom.kh.ua.

Увечері 16 лютого не менш як два десятки людей забігли до вестибюля станції "Університет", перестрибнули через турнікети і побігли в перехід, що веде на "Держпром".  

Через турнікети в метро стрибали підлітки, повідомила UA:Харків Анна Третякова, інспектор відділу комунікацій поліції Харківської області. На території метрополітену працівники поліції провели з ними профілактичну бесіду й відпустили додому. Підлітків було до тридцяти, заявила Третякова. Інформацію про подію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень.

Однак на стрибанні через турнікети порушники не зупинилися. Пізніше вони проїхали кілька перегонів, відчинивши одні з дверей вагона поїзда. На відео видно, що молоді люди стояли на краю вагона та робили селфі на тлі стіни тунелю.

Нагадаємо, тиждень тому, 9 лютого, на станції метро "Архітектора Бекетова" через турнікети перестрибнули до 20 чоловік. Після цього поліція порушила кримінальне провадження за статтею "Хуліганство". Працівники поліції затримали трьох неповнолітніх хлопців. Їх опитали в присутності батьків і відпустили додому. Хлопці, котрі стрибали через турнікети, казали, що таким чином виступають проти подорожчання проїзду в підземці.

6 лютого 2019 року виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення підвищити вартість проїзду в метро від 5 грн до 8 грн за одну поїздку.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram