ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройшов марш на честь захисників Дебальцевого

Під час оборони Дебальцевого в 2015 загинули 136 і був поранений 331 військовослужбовець ЗСУ.

У Києві в неділю, 17 лютого, пройшов марш на честь захисників Дебальцевского плацдарму. Про це повідомив кореспондент LB.ua.

"Ми хочемо вшанувати пам'ять загиблих і подвиг живих, нагадати суспільству про трагічні і абсолютно героїчні події трирічної давності", - розповіли учасники акції.

Організатори ходи відзначили, що акція не є політичною, а політичні прапори і гасла на ній категорично заборонені.

Акція приурочена подіям 2015 року, коли українські військові залишили Дебальцевський плацдарм.

Нагадаємо, активні бойові дії на Дебальцевському плацдармі велися з 27 січня до 18 лютого 2015 року. За весь період оборони Дебальцевського виступу загинули 136 і був поранений 331 військовослужбовець Збройних сил України. При цьому в період найбільш запеклих боїв з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон і 18 пропали безвісті.

Українським військовим в цьому районі протистояли об'єднані сили бойовиків і російської армії, що значно перевершували за особовим складом і бойовою технікою. Регулярні підрозділи Збройних сил Російської Федерації були представлені 8 дивізіонами реактивної і ствольної артилерії, які обстрілювали позиції українських підрозділів; 8 батальйонними тактичними групами, які були зосереджені на тимчасово окупованих територіях України поблизу Дебальцевого.

Раніше СБУ опублікувала перехоплені розмови "вагнерівців" під час штурму Дебальцевого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram