ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві поліцейському довелося вистрілити в собаку, яку п'яний господар нацькував на людей

Інцидент стався в супермаркеті.

У Києві поліцейському довелося вистрілити в собаку, яку п'яний господар нацькував на людей
Спасти животное не удалось
Фото: facebook.com/patrolpolice.gov.ua

У Києві патрульний був змушений застосувати табельну зброю, щоб нейтралізувати стаффордширського тер'єра, який накинувся на нього, захищаючи свого господаря, що перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомили в Нацполіції, патрульні отримали виклик в один із супермаркетів на вулиці Богатирській у Києві.

"Нетверезий чоловік вирішив, що зайти в супермаркет з собакою бійцівської породи без намордника і повідка - це нормально. Коли один з відвідувачів зробив йому зауваження, то відразу ж поплатився - нетверезий власник спустив собаку на громадянина. "Швидка" госпіталізувала його в лікарню з численними рваними ранами обличчя і руки", - розповіли в поліції.

Патрульні неодноразово просили господаря надіти нашийник, прив'язати пса, проте чоловік ігнорував вимоги поліцейських. Коли патрульні намагалися затримати порушника, той нацькував собаку і на патрульного.

"Пес повалив поліцейського на землю, патрульний зміг його скинути і відкотитися. Коли пес кинувся на нього знову, інспектор змушений був захищатися - згідно зі ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію", зробив кілька пострілів у собаку. Це зупинило агресивну тварину. Поліцейський, захищаючи себе і оточуючих, в сутичці значних пошкоджень не отримав ", - йдеться в повідомленні поліції.

Патрульні з проблисковими маячками доставили пораненого собаку в найближчу ветлікарню, проте врятувати тварину не вдалося.

Нетверезого власника тварини затримали.

Зазначимо, це вже третій схожий випадок за останній час. На початку січня у Рівному поліцейський застрелив мастифа, якого нацькували на людей, коли розплідник з собаками намагалися виселити з радіозаводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram