ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримінального авторитета "Федора" суд відпустив під цілодобовий домашній арешт

Італієць, який допоміг вийти на ватажків ОЗУ, прийняв рішення покинути Україну.

Кримінального авторитета "Федора" суд відпустив під цілодобовий домашній арешт
Фото: Макс Требухов

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт лідера злочинного угруповання Андрія Федорчука на прізвисько Федір, якого затримали у Рівному за вимагання $120 тисяч.

Про це повідомив перший заступник глави Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні суддя Печерського суду обрала запобіжний захід лідеру злочинного угруповання, що діє протягом багатьох років в Рівненській області, на прізвисько «Федір» за вимагання у громадянина Італії більш як 100 тис. доларів США - цілодобовий домашній арешт. Після цього рішення потерпілий громадянин Італії вирішив не шукати екстриму і прийняв рішення покинути нашу країну, наші ж громадяни, які після затримання цього «пана» повірили правоохоронним органам України та почали звертатися в Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції із заявами про скоєння стосовно них злочинів, залишаються на місці, а цей покидьок, перебуваючи у себе вдома буде і далі «рулювати»", - написав Аброськін у фейсбуці.

Раніше ЗМІ оприлюднили відеодокази злочинних дій банди кримінального авторитета "Федора"..

Під час недавнього візиту в Рівненську область Петро Порошенко зустрівся з місцевим депутатом Ганною Івановою. Остання розповіла главі держави про ті труднощі, які для місцевого бізнесу створює рівненський рейдер. Порошенко пообіцяв взяти ситуацію під особистий контроль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram