ГоловнаСуспільствоЖиття

Омелян проінспектував дороги в Київській області

Траси, відремонтовані 2018 року, "добре перенесли зиму".

Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян проінспектував дороги в Київській області. Протягом робочої поїздки міністр оглянув трасу М-05 Київ-Одеса, а також мостові переходи на трасі Н-01 Київ-Знам'янка, повідомляє прес-служба міністерства.

Оглянувши ділянку траси М-05, відремонтовану 2018 року, міністр інфраструктури заявив, що дороги, відремонтовані 2018 року, "добре пережили зиму". "Якщо є якісь пошкодження покриття, вони будуть усунені підрядниками за їх власний рахунок. Капітальний ремонт траси Київ-Одеса, на якій ми зараз, триватиме", - сказав міністр.

Фото: mtu.gov.ua

Омелян додав, що минулого року на ремонт і будівництво доріг з державного бюджету спрямовано близько 450 млн гривень і 76 млн євро коштів міжнародних фінансових організацій. У 2019-му на такі роботи заплановано близько 700 млн гривень, у тому числі на розвиток міжнародного коридору GO Highway, в який включено і трасу М-05.

Фото: mtu.gov.ua

Міністр запевнив, що у міністерства готова документація і передбачене фінансування для будівництва мостового переходу на трасі Р-01 Київ-Знам'янка. "Те, що інші обіцяли роками, але так і не зробили, ми зробимо цього року. Разом із тим, підкреслюю, що місцева влада і громади не повинні чекати на умовного "царя", який приїде і всім зробить щастя. Децентралізація працює, кошти на місця виділяють значні. Будьте активними і відповідальними за розвиток своїх населених пунктів", - сказав Омелян.

Нагадаємо, в січні Омелян заявив, що у великих містах пасажирські перевезення повинні здійснювати великі автобуси, а маршрутки повинні зникнути як клас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram