ГоловнаСуспільствоЖиття

У січні кияни помилково заплатили 39 млн гривень попередньому постачальнику електроенергії

"ДТЕК Київські електромережі" обіцяє самостійно повернути кошти.

У січні кияни помилково заплатили 39 млн гривень попередньому постачальнику електроенергії
Фото: Предоставлено автором

У січні київські побутові споживачі електричної енергії помилково заплатили 39 млн гривень попередньому постачальнику електроенергії.

Про це повідомляють на сайті компанії "ДТЕК Київські електромережі".

"Деякі кияни за звичкою оплатили послуги зі спожитої у 2019 році електроенергії на рахунки оператора системи розподілу "ДТЕК Київські електромережі". Станом на 1 лютого на рахунок "ДТЕК Київські електромережі" надійшли 39 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

"ДТЕК Київські електромережі" обіцяє самостійно повернути кошти споживачів - їх перекажуть на особові рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги. Оформляти будь-яких додаткових документів або особисто приходити для цього не треба.

У компанії нагадують, що з 1 січня 2019 року "ДТЕК Київські електромережі" є оператором системи розподілу, який відповідає за технічний стан електромереж, якість і надійність енергопостачання. За наявності боргів за електроенергію, спожиту до 31 грудня 2018 року, їх потрібно оплатити на розрахунковий рахунок саме "ДТЕК Київські електромережі". Платежі за електроенергію, спожиту після 1 січня - постачальнику універсальної послуги.

"Звертаємо увагу, що за наявності заборгованості за 2018 рік енергокомпанія має право обмежити електропостачання боржнику", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, в червні 2017 року президент Петро Порошенко підписав новий закон про ринок електроенергії, згідно з яким модель ринку буде складатися з обопільних умов, ринку "на добу вперед", внутрідобових, балансувального, роздрібного, а також ринку допоміжних послуг. Закон розроблено спільно з Європейським енергетичним співтовариством, схвалено Європейським Союзом та американськими партнерами і підтримано світовими антикорупційними організаціями.

Нова модель ринку буде складатися з ринку двосторонніх договорів, ринку "на добу вперед", внутрідобового, балансувального, роздрібного, а також ринку допоміжних послуг. Законом "Про ринок електричної енергії" передбачено введення з 1 липня 2019 року повномасштабного функціонування ринку електричної енергії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram