ГоловнаСуспільствоВійна

Через провокацію бойовиків 46 осіб застрягли у "сірій" зоні (оновлено)

Прикордонники і штаб ООС здійснюють заходи, щоб евакуювати людей.

Через провокацію бойовиків 46 осіб застрягли у "сірій" зоні (оновлено)
КПВВ "Майорск"
Фото: gorlovka.ua

Бойовики "ДНР" вчинили провокацію, здійснивши пропуск людей через підконтрольний їм контрольний пункт в'їзду-виїзду за 10 хвилин до закриття українського пункту пропуску. В результаті 46 осіб залишилися в сірій зоні.

Про це повідомив правозахисник Павло Лисянський.

"Щойно мені подзвонили люди, які перебувають в сірій зоні між Горлівкою та Зайцевим (КПВВ Майорське). Вони мені повідомили, НЗФ "ДНР" здійснили провокацію, і здійснили пропуск людей через підконтрольну їм КПВВ за 10 хвилин до закриття Українського пункту пропуску, в результаті чого 46 осіб залишилися в сірій зоні", - написав він у facebook.

За інформацією Ліснянського, прикордонники і штаб ООС вживають необхідних заходів, щоб евакуювати людей із сірої зони.

Оновлення. Прикордонники почали оформляти людей, що застрягли в сірій зоні біля КПВВ "Майорське", повідомляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

"Почали пропускні операції на КПВВ "Майорське" - оформляємо людей, які через провокацію проросійських бойовиків перебували проти ночі у сірій зоні", - написав він у Фейсбуці.

Тих громадян, яких прикордонники вже оформили, забезпечили транспортом і доставляють до Бахмута, щоб люди не ночували на пропускному пункті, додав голова ОВЦА.

Схожу провокацію бойовики "ДНР" здійснювали 6 грудня, через що 46 громадян України змушені були ночувати в наметах ДержНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram