ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітник воєнізованої охорони поранив трьох хуліганів в електричці Миронівка-Фастів

Чоловіки намагалися потрапити в кабіну машиніста і зірвали стоп-кран.

Співробітник воєнізованої охорони поранив трьох хуліганів в електричці Миронівка-Фастів
Фото: Макс Левин

В електричці Миронівка-Фастів відбулася стрілянина, в результаті якої були поранені троє пасажирів.

Про це повідомила прес-служба поліції Київської області.

За даними слідства, на станції Карапиші (село в Миронівському районі) в електричку зайшла компанія чоловіків, один з яких цього дня відзначав 33-річчя. У вагоні вони поводилися неадекватно і нахабно, намагалися проникнути в кабіну машиніста. Один з чоловіків навіть зірвав стоп-кран.

У цій же електричці до місця несення служби їхав працівник воєнізованої охорони. Він намагався заспокоїти чоловіків і зробив їм зауваження. У відповідь вони почали ображати чоловіка нецензурною лайкою, погрожували побити і забрати в нього зброю.

"Оцінивши реальну загрозу, охоронець дістав з кобури табельну вогнепальну зброю. Він зробив попереджувальний постріл вгору, але і це не зупинило нахабних пасажирів, і боєць воєнізованої охорони спочатку вистрілив "найактивнішому" нападнику, який накинувся на нього, в ноги і ще зробив три постріли в бік хуліганів", - сказано в повідомленні.

Поранені хулігани були доправлені в лікарню. 30-річний чоловік з вогнепальним пораненням грудної клітини та черевної порожнини перебуває в реанімації, ще двоє його товаришів 31- і 33-річного віку з аналогічним пораненням грудної клітини перебувають у хірургічному відділенні лікарні.

За цим фактом порушено кримінальні провадження згідно з ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ст. 124 (умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони або в разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції як речові докази вилучили наган охоронця, 5 гільз і 2 патрони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram