ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Мукачеві порушили справу через побори в дитсадках

Кримінальне провадження кваліфікували за статтею "Шахрайство".

У Мукачеві порушили справу через побори в дитсадках
Фото: Макс Левин

Мукачівська місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження на підставі публікацій ЗМІ про те, що в дитячих садках міста збирають гроші з батьків.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Попередня правова кваліфікація - за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Вести слідство доручили Національній поліції.

Підставою для публікацій у ЗМІ стали скарги батьків у соціальних мережах. 12 лютого одна з мам у фейсбук-групі "Мукачево.Так" поскаржилася на те, що в неї вже "несила постійно здавати по 100 грн" на миючі засоби та інші потреби. "То швабри купувати кожен місяць у групу, то ще щось потрібно", - написала вона.

Інформацію про побори підтвердили й інші батьки дітей: "У садку здавала на все, на ремонти, подарунки, при тому, що була ще в декреті і сама виховувала сина. Маючи дохід в 1300 оплатити садок 200-250 грн і якось прожити... І 300 на ремонт, потім подарунки, потім новорічні подарунки".

Місцева журналістка Лариса Ступак пішла з цим питанням до директора департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганни Сопкової, а інформацією зацікавилися правоохоронці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram